DOSLEDNI U POŠTOVANJU EPIDEMIOLOŠKIH MERA: Beč ne skida maske!

Foto: Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner
228

Beč neće slediti popuštanje epidemioloških mera koje je usvojila austrijska vlada, a koje predviđa i „skidanje“ maski.

Gradonačelnik Beča Mihael Luvig najavio je danas da će dosledan put zaštitnih mera u cilju zaštite Bečlija biti nastavljen i posle 22.jula, što je ishod današnjeg razgovora gradonačelnika sa ekspertima.
Zaštitne mere, kako je rečeno, pogađaju i tržište rada i bečku privredu, pre svega turizam.

Kraj pandemije! Udruženje industrijalaca AUSTRIJE objavilo LEPE VESTI!

 

„Moramo učiniti sve da držimo što je niže moguće broj novozaraženih. Visoke brojke imaju posledice po privredu Beča i time bi se negativno odrazile i na zaposlenost“, naglasio je Ludvig.

Poručio je da će ostati na snazi obaveza nošenja maski u svim prodavnicama, da će maska morati da se nosi i na kulturnim manifestacijama u zatvorenom.

Dalje je najavio da će biti dalje nuđen PCR test putem grgotanja, koji će Bečlije moći redovno da koriste besplatno.

Ponuda za vakcinaciju, prema njegovim rečima, biće dalje proširena, jer je vakcinacija najsnažniji instrument u borbi protiv pandemije.

Najavio je i da će biti dalje sprovedene kkontrole noćne gastronomije, kako novi soj ne bi doveo do novih ograničavanja sloboda.

„Dosledni nastavak zaštitnih mera u Beču treba da nas vodi ka zajedničkom cilju, a to je da pandemiju što bolje savladamo“, naglasio je Ludvig.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More