Zašto Bakingemska palata uvek BLISTA? Barbara Alred, pomoćnica kraljice Elizabete II otkrila stvari koje nismo znali o kraljevskoj porodici (FOTO+VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
121

Barbara Alred, koja je deset godina bila glavna kućna pomoćnica kraljice Elizabete II, podelila je glavne savete za čišćenje, kao i stvari koje nismo znali o kraljevskoj porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John-Paul Stuthridge (@manfortoday)

Barbara je rekla: “Kad radite za sam vrh, standardi moraju biti 110, a ne samo 100 posto”.

Da bi nečije kraljevsko kupatilo blistalo, postoji stroga procedura.

Izbeljivač je zabranjen jer uklanja sjaj s porcelana, pa se umesto njega koristi proizvod protiv kamenca.

Hromirane slavine mogu da se održe čistim pomoću paste od dve kašike soli i jedne kašike belog sirćeta – koje se mogu nanositi četkicom za zube ili vatom. Pomešajte limunov sok i prašak za pecivo u pastu i ostavi na površini dva sata, pa isperite.

Bekingemska palata ima 775 soba, pa održavanje čistoće životnog prostora mora da je noćna mora.

U dokumentarnom filmu pod naslovom “Kraljevske sluge”, otkriveno je da je usisavač zapravo zabranjen. Umesto usisavanja “čistači metu tepihe, kako buka usisavača ne bi smetala kraljevskim ušima.”

Nakit se čisti džinom

Iako se kraljica može pohvaliti impresivnom kolekcijom nakita, ne možemo zamisliti da njeno veličanstvo svakodnevno nosi tijare. Da bi sprečila da njeni dijamanti skupljaju prašinu, kraljičina silistikinja Angela Keli otkrila je svoju neobičnu metodu kako održava kraljičin nakit čistim i blistavim – a uključuje pretres u ormariću s pićima.

“Džin i voda su korisni za davanje kraljevskim dijamantima malo više sjaja”, otkrila je.

Barbara je otkrila da bi otvoreni kraj jastučnica trebalo da bude okrenut prema krevetu prema unutra, a tačan broj jastuka je dva po osobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Milanova (@ninamilanova8)

Jastuci se slažu udarajući ih, a pokrivač se presavija u trećine “po dogovoru” u slučaju da noću bude hladno.

Naravno, pažnja za detalje je ključna, a ako jastuci imaju pruge, svi bi trebalo da budu usmereni u istom smeru. Sve u svemu, perfekcionista Barbara provodi 20 minuta u nameštanju kreveta, a gotov je tek kad izgleda “tako privlačno da želite da zaroniti u njega”.

Kako bi peškiri izgledali profesionalno složeni, Barbara je otkrila ključnu tehniku.

Ona složi peškire ravno, a zatim ih preklopi po tri po dužini. Zatim ih stavi na držač za peškire, ili ih opet složi po tri kako bi ih stavila u ormar. Ako se stavljaju u ormar, nabor treba da bude okrenut prema vama.

Poslednje što želimo u svom domu je paučina i prašina, a Barbara ima strategiju i za to.

Kraljevska palata je prepuna starinskih predmeta i ukrasa, a stručnjak za čišćenje kaže kako ih čisti vlažnom krpom za prašinu ili četkom.

Drveni nameštaj se nikada ne prska, već umesto toga sredstvo za čišćenje se nanosi na krpu.

Trominutni trik u mikrotalasnoj

Ako želite da očistite mikrotalasnu, postoji trik.

Stavite pola limuna u posudu s vodom u mikrotalasnu na tri minuta. To pomaže uklanjanju neprijatnih mirisa, a takođe olakšava brisanje mrlja.

 

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More