Naučnici u Engleskoj upozorili: Ograničenja bi se mogla ponovo uvesti ako se ovo dogodi

Foto: Tanjug/Aaron Chown/PA via AP
37

Članovi Naučne savetodavne grupa za vanredne situacije (SAGE) u Engleskoj upozorili su da bi se maske za lice i druga ograničenja mogla uvesti ponovo za tri nedelje ako prijemi u bolnicama porastu iznad predviđenih nivoa.

Naučnici su rekli da bi Boris Džonson trebalo da bude spreman za akciju u prvoj nedelji avgusta kako bi izbegao da Nacionalna zdravstvena služba bude preplavljena, prenosi Gardijan.

Predviđa se da će vrhunac dnevne hospitalizacije biti dostignut krajem sledećeg meseca i da će biti izmađu 1.000 i 2.000 pacijenata, a da će dnevne smrti dostići 100-200 i da bi trebalo uvesti obavezne maske i još neke mere, kažu naučnici.

Nedavni vladini podaci pokazuju da je 19. jula Britanija već dostigla 745 dnevnih bolničkih prijema i od tada nastavlja da raste.

Profesor Dominik Harison, direktor javnog zdravstva za Blekbern, rekao je da bi se svaki ppvratak nefarmaceutskih intervencija sa Institutu za novu politiku (NCI), morao usresrediti na one koji daju najveći efekat u suzbijanju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More