“Ako naletite negde da je hrana u NEMAČKOJ jeftinija nego u Srbiji, NE VERUJTE”, SRPSKA ŠLJIVA dostigla VRTOGLAVU CENU u NEMAČKIM PRODAVNICAMA! (FOTO)

SRBIN uslikao "ČAČANSKU RANKU" u nemačkoj prodavnici, a cena PAPRENA! (FOTO)

Foto: unsplash
88

Srpski novinar Nenad Radičević objavio je fotografiju šljiva iz Srbije nastalu u jednom supermarketu u Nemačkoj.

– Gastarbajterski utisak dana. U nemačkim supermarketima pojavila se čačanska šljiva ranka – napisao je dopisnik srpskih medija iz Nemačke, prenosi “Kurir”.

Cena šljive, koja je označena kao prva klasa, iznosi nepunih tri evra iliti nekih 360 dinara. Na polici je napisano i da su uvezene iz Srbije.

– Šta da vam kažem osim da kad sledeći put naletite na tekst o tome kako je u Nemačkoj hrana jeftinija nego u Srbiji nemojte da kliknete niti da poverujete. Ovo je tri evra u lancu supermarketa koji važi za najjeftinije. Cena u drugim lancima ide i do šest evra – napisao je Radičević i dodao da kvalitetno voće i povrće u Nemačkoj poprilično košta za razliku od konditorskih proizvoda i kozmetike.

U šumadijskim selima, podsetimo, otkupna cena čačanske rane bila je i 75 dinara, a šljiva je izvožena za Nemačku i Rusiju.

Maloprodajna cena šljive u beogradskim prodavnicama, recimo, iznosi oko 150 dinara po kilogramu.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More