“Nismo KRIVI”, sud u Strazburu odložio izručenje SRPSKIH DRŽAVLJANA Americi!

"Rodila sam decu u SRBIJI, ako nas izruče AMERICI svi ćemo biti u AGONIJI"!

Foto: pixabay
425

“Zaboga, pa moj suprug Kristijan i ja imamo četvoro dece, zbog njih ne bismo ulazili ni u kakve nelegalne poslove. A sada smo došli u situaciju da bi mogli da nas odvoje od njih.”

Ovako priča Filipinka i Nišlijka Ksenija Faje Atilano Krstić (44), komentarišući rešenje Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojim se izručenje desetoro državljana Srbije, većinom iz Niša, Sjedinjenim Američkim Državama, odlaže za 16. avgust.

Njen advokat Milan Petrović potvrdio je da je sud doneo takvu odluku, jer bi izručenje zaista značilo kršenje ljudskih prava. Sada je, dodaje on, na Srbiji da se do 30. jula izjasni i odgovori na mnoga pitanja koja će postaviti Sud za ljudska prava, pišu “Novosti”.

“Ne odvodite me od DECE”! Odbijena žalba NIŠKIH HAKERA, supruga optuženog SRBINA OČAJNA, moli da ih ne IZRUČUJU AMERICI!

– Sud u Strazburu je odmah reagovao na ovakvu odluku da se oni izruče Americi, odnosno Teksasu, koji je trenutno žarište virusa korona. Iako Srbija nije članica EU, Sud je pokazao da brine o svim zemljama u Evropi podjednako – kaže Petrović.

Ksenija, njen suprug Kristijan i još devetoro srpskih državljana su osumnjičeni za digitalnu prevaru u SAD, koje ih terete da su otvarali internet investicione fondove u koje su ljudi ulagali novac, a onda su te platforme gašene, pa se novcu gubio trag. U ceo slučaj se uključio i FBI, koji je izneo podatak da su državljani Teksasa oštećeni za oko 70 miliona dolara.

Jedanaestoro osumnjičenih državljana Srbije tvrde da su potpuno legalno radili i da su u posli bili samo posrednici i da nisu znali za put novca.

“Nismo krivi”

Ksenijin suprug Kristijan je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, dok je ona u kućnoj izolaciji, sa nanogvicom. Kako nam kaže, danima razmišlja samo o tome šta će biti sa njenom porodicom.

– Ja sam odlučila da živim u Srbiji. Tu sam decu rodila i ako nas država izruči hiljadama kilometara daleko, svi ćemo biti u potpunoj agoniji. Ostaje mi da se nadam da će se suđenje ovde održati, ako uopšte treba da se održi, jer zaista nismo krivi – kaže Ksenija.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More