“Zna se ko je počinio ZLOČIN, ali epiloga nema”, 22 godine od ubistva SRBA, žetelaca na svojim njivama!

Užasni zločin na Kosovu i Metohiji, u Starom Gracku ubijeno je 14 Srba, od strane OVK.

Foto: youtube/printscreen RTV KIM
230

Navršava se 22 godine od zločina nad 14 Srba u Starom Gracku, kod Lipljana na Kosovu i Metohiji.

Tog 23. jula 1999. godine na svojim njivama, dok su skupljali žito 14 žetalaca, civila, Srba je napadnuto i ubijeno, od strane pripadnika OVK.

Zločin se dogodio desetak dana po dolasku međunarodnih vojnika. Staro Gracko je bilo pod kontrolom britanskih vojnika Kfora.

Do danas počinioci nisu pronađeni i kažnjeni, podseća Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

“Ovo je tema o kojoj treba svi da dignemo glas. Zločin koji se desio za vreme međunarodnog mandata, zna se ko ga je počinio, ali epiloga nema”, rekao je Odalović za RTS.

Kaže da ovo govori da oni koji su došli na Kosmet nisu obavili svoju misiju nisu pružili bezbednost i sigurnost.

“Porodice sreću ljude koji su počinili zločin. Ove dane treba da pominjemo i da ih ne zaboravimo. Nikada neću odustati da se borim da se pronađu nestali. Otkopavaljem grobnica Srba počeće da se priča o Srbima. Suština je da se kosovsko društvo nije suočilo da su počinjeni zločini nad Srbima”, istakao je.

Dodaje da u Srbiji imamo presude za zločine, ali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji niko nije odgovarao za zločine nad Srbima.

“Haški tribunal nije doneo ni pravdu ni pomirenje. Nemamo pravo da ćutimo, moramo o tome da govorimo. Ja ću se boriti da pronađem svaku osobu koja je nestala bez obzira na nacionalnost”, naveo je Odalović.

U Starom Gracku danas je bio održan parastos za 14 srpskih žetelaca kojem su prisustvovati i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Parastos je služio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Petkovic:Vec 22 godine otvorena rana zbog masakra u S.Gracko

Već 22 godine zjapi otvorena rana na srcu porodica, srpskog naroda i države Srbije zbog strašnog zločina i masakra koji se desio ovde u Starom Gracku, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“I posle 22 godine još uvek traje žetva i trajaće sve dotle dok licu pravde ne budu privedeni svi oni koji su počinili ovaj strašan ratni zločin”, dodao je Petković u Starom Gracku, nakon pomena stradalima u masakru, koji je služio episkop raško-prirenski Teodosije, prenosi Kosovo onlajn.

Petković je istakao da Srbi i dalje čekaju pravdu, dok drugi usvajaju rezolucije kojim osuđuju Srbe.

“I dalje ne znamo ko su ti koji su činili strašne zločine, a evo i paradoksa da svi oni koji su ubijali i činili te strašne zločine i ovde u Starom Gracku i na drugim mestima sada donose rezolucije gde žele da predstave da je srpski narod genocidan narod, a mi čekamo već 22 godine da se pronađu oni koji su počinili ovaj zločin”, poručio je Petković.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More