Usvojena ODLUKA! STRANCI mogu da uđu u SRBIJU pod ovim uslovima i iz ovih DRŽAVA!

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bg
669

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je današnju odluku Vlade Srbije da usvoji Zaključak po kome državljani pojedinih zemalja u Srbiju mogu ući sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji protiv kovida-19 i potvrdom o preležanom kovidu, saopštilo je resorno ministartsvo.

U skladu sa ovom odlukom, u Srbiju od sutra, 24. jula, mogu ući stranci sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji koju izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka, a očekuje se da u najskorije vreme i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Istog dana, iz 16 zemalja će se u Srbiju moći ući sa potvrdom o preležanom kovidu, pozitivnim pi-si-ar ili antigen testom, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Na ovom spisku su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Matić je ocenila da posle nove odluke Vlade Srbije o ulasku stranaca u Srbiju, možemo očekivati još veći priliv stranih turista i značajnu ekonomsku dobit i navela da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More