BROJKE DANAS MALO BOLJE! Ovo je najnoviji korona presek

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
69

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.853 osoba, od kojih je pozitivno 202, dok su preminule tri osobe.

Podsetimo da je juče od testiranih 8.969 osoba, pozitivno bilo 228 osoba. Tri osobe su preminule, a 11 pacijenata bilo je na respiratorima.

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je Kriznom štabu davanje treće doze vakcine protiv korone najmanje šest meseci nakon primanja druge doze i to da treća doza bude RNK vaklina, kakva je Fajzerova i kakva je Modernina, koja bi trebalo da stigne u Srbiju u oktobru.

Na osnovu dosadašnjih, malobrojnih istraživanja koja su pokazala da primena treće doze, odnosno buster doze vakcine protiv kovida 19 dovodi do povećanja humoralnog imunskog odgovora, Stručni komitet za imunizaciju preporučuje davanje treće doze, tj. buster doze vakcine prootv kovida 19 osobama kod kojih je od aplikovanja druge doze prošlo najmanje šest meseci, bez ozira na vrstu vakcine koju su prethodno primile.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More