Srbima uvećane nagrade za medalje na Olimpijskim igrama

Foto:Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man
128

Vlada Republike Srbije uvećava novčane nagrade namenjene sportistima koji se takmiče za Srbiju u Tokiju na Olimpijskim igrama. Ona je to uradila tako što je usvojila izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama za sportiste.

Vlada obrazlaže povećanje željom da se sportistima „pruži dodatna podrška i podstrek za postizanje još boljih rezultata, a koji će doprineti afirmaciji i ugledu naše države u svetu“.

Nagrada za osvojenu zlatnu medalju iznosiće 70.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu 60.000 evra i za bronzanu 50.000 evra.

Iz Vlade poručuju da je to duplo u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012, te da se odnosi na ekipne i pojedinačne sportove, odnosno da jednako važi za olimpijce i paraolimpijce.

Da podsetimo, nagrade za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju bile su 45.000 evra u pojedinačnim i 40.000 evra u ekipnim sportovima.

Osvajači srebrnih medalja tada su dobijali 40.000 evra u pojedinačnim, a 35.000 evra u ekipnim sportovima, dok je za bronzu dobitak umanjen za još po pet hiljada evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More