Majami: Kraj potrage za nastradalima u ruševinama zgrade

Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell, File
244

Vatrogasno-spasilačka služba okruga Majami-Dejd proglasila je kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna usmrtivši najmanje 97 osoba.

Vlasti su saopštile da nije poznata sudbina jedne žrtve, a policijska uprava okruga potvrdila je da će nastaviti da pretražuje ruševine u potraži za ličnim predmetima stanara, prenosi Rojtera.

Dežurna jedinica vatrogasne službe koja je bila angažovana u spasilačkoj misiji na mestu srušene zgrade u Surfsajdu, predgrađu Majamija, demobilisana je nakon četiri nedelje i jednog dana od rušenja 12-spratnice stare oko 40 godina koja se srušila 24. juna u 1:30 ujutru dok su stanari spavali.

“U ovom trenutku postaje sve izazovnije identifikovati žrtve i mi se u velikoj meri oslanjamo na rad medicinskih timova koji sprovode naučni postupak identifikacije ljudskih ostataka”, rekla je gradonačelnica Majami-Dedija, Danijela Livajn Kava.

Ona je pozdravila sve pripadnike spasilačkih timova i nazvala ih “istinskim superherojima”.

Nakon prvih sati od rušenja zgrade nisu pronađeni preživeli u gomili smrvljenog betona, šuta i armature, a vlasti su još 7. jula i formalno odbacile svaku dalju nadu da će uspeti da pronađu preživele.

Lokalni zvaničnici su potvrdili da ima ukupno 97 žrtava, a da su pronađeni posmrtni ostaci 96 osoba, dok je jedna preminula u bolnici.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More