Tramp popularniji od Bajdena, ali postoji neko ko ih je obojicu ZASENIO!

Evo ko je čovek koji je popularniji od Trampa i Bajdena među biračima!

Foto: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci, File)
598

Bivši predsednik Donald Tramp popularniji je kod glasača nego predsednik Džo Bajden, zaključak je Rasmusenove ankete objavljene u petak.

Foto: Tanjug (AP Photo/Andrew Harnik)

Pedeset i jedan odsto glasača ima barem donekle povoljno mišljenje o Bajdenu u poređenju sa 52 procenta koji imaju donekle povoljno mišljenje o Trampu. Više ljudi ima nepovoljan pogled na Bajdena (48 odsto) od Trampa (46 odsto). Međutim, bivši predsednik Barak Obama popularniji je među glasačima i od Bajdena i od Trampa. Pedeset pet odsto glasača na Obamu gleda blagonaklono, a samo 26 odsto ima vrlo nepovoljno mišljenje o njemu, prenosi “Kurir”.

“Upoređujući biračka mišljenja o Bajdenu i njegova dva prethodnika po demografskim kategorijama, trenutni predsednik pati od žešćeg neodobravanja republikanaca i nema snažnu podršku crnih glasača koji su koristili Obami“, prema anketi.

Izveštaj se nastavlja: ​​57 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje o Obami, samo 45 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje. Možda i značajnije, procenat crnih glasača koji imaju vrlo nepovoljan pogled na Bajdena (19 procenata) više je nego dvostruko veći od broja crnaca koji su o Obami mišljenja vrlo nepovoljni (9 procenata).

Foto: Tanjug (AP Photo/Vincent Thian, File)

Pripadnost partiji je najznačajniji faktor u mišljenjima Bajdena i njegova dva neposredna prethodnika. Sveukupno, 83 posto demokrata gleda na Bajdena povoljno, kao do 20 posto republikanaca i 47 posto nepovezanih glasača. Osamdeset i četiri odsto republikanaca ima povoljno mišljenje o Trampu, kao i do 27 odsto demokrata i 47 odsto nepovezanih glasača.

Obama je dobio povoljne ocene od 83 odsto demokrata, 27 odsto republikanaca i 51 odsto nepovezanih birača.

Istraživanje 1.000 američkih verovatno birači sprovedeni su od 21. do 22. jula 2021. godine od strane Rasmusen Riportsa. Granica greške uzorkovanja je +/- 3 procentna poena uz nivo pouzdanosti od 95 procenata.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More