Vučić: NDH je pobio sve Tesle, Tesla se sam izjašnjavao da je SRBIN i AMERIKANAC!

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs
90

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je sinoć da je Nikola Tesla sam govorio da je Srbin i Amerikanac, kao i da je NDH pobila članove porodice Tesla tokom Drugog svetskog rata.

Vučić je to rekao komentarišući za TV Pink to što je predsednik Hrvatske Milanović povodom reakcije vlasti u Srbiji zbog namere Hrvatske da stavi na kovanice hrvatske verzije evra lik Nikole Tesle – da Brus Li ima jednokako veze sa Srbijom kao i Nikola Tesla i da smo mogli aerodrom u Beogradu da nazovemo po Brus Liju.

“Ako su već hteli, mogli su da stave Nikolu Teslu na najveće novcanice, a ne na sitniš”, rekao je Vučić, pitajući – “kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom”.

Foto: Wikipedia

Rođen je u Smiljanu kod Gospića, to je današnja Hrvatska, ali to nije bila Hrvatska. Bila je Hrvatska samo godinu i po dana njegovog života, od 10. aprila 1941. do 9. januara 1943. Tada mu je bila sahrana, tada je postojala NDH gde su sve Tesle pobijene zato što su Srbi”, naveo je Vučić.

To je njihova odluka, mogu da stave koga hoće i šta hoće, ali Nikola Tesla je Srbin, od oca Srbina i majke Srpkinje, a njegova porodica je upravo zbog toga i stradala”, naveo je Vučić.

Istakao je da je sam za sebe Tesla govorio da je Amerikanac i Srbin.

“On je bio Srbin, nikada nije ti krio, ponosio se time.

Predsednik je poručio da Tasla kao genije pripada celom čovečanstvu, kao i Hrvatskoj, ali je bio Srbin.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More