“Suočavamo se sa ponovo rastućem brojem uhvaćenih ilegalnih migranata”: Vojska i policija pojačale zaštitu na granicama Austrije

Foto: Pixabay/geralt
261

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer i ministarka odbrane Klaudia Taner pojačali su prisustvo vojske i policije na granicama Austrije, pre svega ka Mađarskoj, zbog povećanog broja ilegalnih migranata.

“Evropski sistem za azil je pretrpeo neuspeh. Suočavamo se sa ponovo rastućem brojem uhvaćenih ilegalnih migranata na granicama Austrije, pre svega na granici sa Mađarskom. Zbog toga smo odlučili da pojačamo masivno obezbeđenje granica”, istakli su Nehamer i Taner.

Taner je kazala da će broj vojnika na granicama biti povećan i ukazala da je trenutno oko 600 vojnika raspoređeno na granici ka Mađarskoj, i da će njihov broj biti povećan za još 400.

Širom Austrije time će 1.400 vojnika pomagati policiji u obezbeđivanju državne međe.

Nehamer je istakao da je Austrija država blagostanja, i da bi to moglo da bude tako i budućnosti, mora da se dosledno bori protiv ilegalne migracije.

Od početka godine austrijske vlasti uhapsile su već 200 krijumčara ljudi.

Istovremeno je policija utvrdila da krijumčari na osnovu intenziteta kontrole menjaju rute.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More