“Želim da pozovem na jedinstvo”: Makron apelovao na nacionalno jedinstvo i vakcinaciju u borbi protiv korone

Foto: Tanjug/Dylan Martinez/Pool Photo via AP
101

Predsednik Francuske Emanuel Makron apelovao je na nacionalno jedinstvo i masovnu vakcinaciju u borbi protiv korona virusa koji je ponovo u porastu i oštro je kritikovao one koji podstiču osećanja i proteste protiv vakcinacije.

Oko 160.000 ljudi protestovalo je juče širom Francuske zbog uvođenja zahteva o posebnoj kovid-19 propusnici za ulazak u restorane i obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika, preneo je AP. Mnogi učesnici protesta su uzvikivali “Sloboda” i poručili su da vlada ne treba da im govori šta da rade.

Tokom sinoćne posete bolnici u Francuskoj Polineziji Makron se zapitao: “Koliko vredi tvoja sloboda ako mi kažeš ne želim da se vakcinišem, a sutra zaraziš oca, majku ili sebe? ””

On je rekao da iako su demonstranti slobodni da izraze svoje stavove na miran način, demonstracije neće dovesti do nestanka korona virusa.

“Želim da pozovem na jedinstvo”, poručio je Makron kritikujući ljude koji se bave “iracionalnom, ponekad ciničnom, manipulativnom mobilizacijom protiv vakcinacije”.

Bukte protesti protiv VAKCINACIJE u Francuskoj: U centru Pariza demonstranti se sukobili sa POLICIJOM!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More