Još jedna propala letnja sezona zbog nejasnoća oko putovanja

Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole, File
81

Haos i nejasnoće oko pravila putovanja i mera sprečavanja širenja koronavirusa dovode do još jedne loše letnje sezone za posrnulu evropsku turističku industriju. Kako piše AP, popularne turističke destinacije bore se sa novim varijantama koronavirusa.

Evo čiji su pasoši najpogodniji za putovanja i na kom je mestu Srbija

 

U Francuskoj, najposećenijoj zemlji na svetu, posetioci od ove nedelje imaju još jedan uslov da ispune sa novim zahtevom za posebnu kovid 19 propusnicu. Italija je takođe najavila da će ljudima biti potrebne slične propusnice kao u Francuskoj za pristup muzejima i bioskopima, odlazak u restoran ili na bazen i niz drugih mesta.

Međunarodni dolasci turista u Evropu prošle godine opali su za skoro 70 odsto, a za prvih pet meseci ove godine opali su za 85 odsto, podaci su turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), čije je sedište je u Madridu.

Španija, druga najposećenija zemlja na svetu, imala je 3,2 miliona turista od januara do maja, što je desetina posetilaca u istom periodu 2019. Međutim, u junu je Španija imala 2,3 miliona poseta, što je bila najbolja mesečna cifra od početka pandemije.
U Grčkoj, gde broj zaraženih raste, vlasti su pooštrile ograničenja za nevakcinisane turiste i stanovnike, zabranivši im ulaz u sve zatvorene objekte za ručavanje i zabavu.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More