Francuska usvojila: OBAVEZNA VAKCINACIJA za zdravstvene radnike! Medicinska propusnica za restorane, voz, avion…

Foto: Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole
109

Francuska Nacionalna skupština rano jutros odobrila je zakon o uvođenju specijalnih antikovid propusnica za restorane i za putovanja unutar Francuske i obaveznoj vakcinaciji za radnike zaposlene u sektoru zdravstva.

Novim zakonom se obavezuju svi zdravstveni radnici da se do 15. septembra vakcinišu ili da se suoče sa suspenzijom.

Za odlazak u restorane, za putovanja vozom, avionom ili za prisustvo javnim događajima, od 30. septembra svi građani od 12 godina i stariji moraće da poseduju tzv. medicinsku propusnicu, prenosi AP.

Za dobijanje takve propusnice biće potrebno da se pruži na uvid potvrda o potpunoj vakcinaciji, negativan test na korona virusa ili dokaz o preležanom kovidu-19.

U opticaju će biti i papirna i elektronska verzija medicinske propusnice, a zakon predviđa da će vlada posebnim dekretom regulisati kako da se postupa sa dokumentacijom izdatom u drugim zemljama.

Predlog ovih mera izazvao je prehodnih dana proteste i podigao političke tenzije u Francuskoj, navodi AP.

Thousands of protesters gather at Place Trocadero near the Eiffel Tower attend a demonstration in Paris, France, Saturday July 24, 2021, against the COVID-19 pass which grants vaccinated individuals greater ease of access to venues. (AP Photo/Rafael Yaghobzadeh)

Predsednik Francuske Emanuel Makron i francuska vlada tvrde da su najnoviji propisi nužne mere zaštite najosetljivijih delova populacije i zdravstvenog sistema donete da bi se izbeglo uvođenje novog lokdauna u trenutku kada raste broj novozaraženih.

Novi zakon je, posle jednonedeljne rasprave, usvojen u oba doma francuske Nacionalne skupštine.

Bukte protesti protiv VAKCINACIJE u Francuskoj: U centru Pariza demonstranti se sukobili sa POLICIJOM!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More