Nemac napisao udžbenik o Nikoli Tesli i predlaže da škola u Bavarskoj ponese ime srpskog naučnika

Foto: www.penguinrandomhouse.de
88

Profesor fizike i matematike dr Andreas Ruffing iz Gimanzije “Tomas Man” u Minhenu stari je zaljubljenik u lik i delo srpskog genija Nikole Tesle. Njegova ljubav prema Tesli toliko je velika da je lane nemačkoj vladi uputio predlog da jedna srednja škola u Bavarskoj dobije ime ovog velikog svetskog naučnika.
Ova saznanja podeli je sa nama Hadži Goran Kavržić, predsednik društva Sveti Sava iz Minhena, predstavnik društva “Prosvjeta” u Nemačkoj, novinar Televizije srpske dijaspore iz Minhena, bivši poslanički kandindat u Republici Srpskoj i od skoro član Teslina naučne fondacije u Filadelfiji.

“Doktor Ruffing kao profesor u više nemačkih škola često u njima organizuje seminare na temu života i dela našeg naučnuka i najpopularnijeg Srbina u svetu. Profesor je nekoliko puta je posetio rodnu kuću Nikole Tesle u selu Smiljan . Čitava profesorova pedagoška i naučna karijera je posvećena liku i delu Nikole Tesle”, objašnjava nam Hadži Goran Kavržić.

Dr Andreas Ruffing je odrastao u Minhenu, gde se školovao. Diplomirao je i doktorirao na Tehničkom univerzitetu, u kome i danas radi kao naučnik.

“Napisao sam udžbenik na nemačkom jeziku za učenike srednjih škola, sa namerom da ga uvedem u obrazovni program u Nemačkoj. Nikola Tesla kao svetski naučnik to zaslužuje, jer on je čovek koji je obilikovao čovečanstvo. Prevodim udžebnik na engleski jezik, kako bih ga predočio svim teslijancima sveta i TNF u Filadelfiji. Moj prijatelj ga prevodi na srpski jezik, jer želim da ga poklonim Muzeju “Nikola Tesla” kada dođem u Beograd”, izjavio nam je dr Andreas Ruffing.

Njegov plan je da na jesen prvi put poseti glavni grad Srbije i Muzej “Nikole Tesle”, kome želi da istražuje nasleđe i naučnu zaostavštinu srpskog genija. Doktora posebno intereseuju naučne veze i odnosi Nikole Tesle i Alberta Ajštajna, koje smatra najvećim genijalcima naše planete.

Teslina naučna fondacija Srbija iz Zemuna je pozvala dr Andreasa Ruffinga i Hadži Gorana Kavržića iz Minhena da postanu njeni članovi i da budu njeni gosti u Srbiji.

“Udžbenik i celokupna nastojanja dr Andreasa Ruffinga da uvede Nikolu Teslu kao predmet u nemačkim školama, poklapa se sa našim projektom uvođenja srpskog genija u škole u Srbiji, Republici Srpskoj i SAD. Ovaj program u Americi vode direktorka projekta Ešli Redfearn i Aleksandar ignjatović, tvorac Tesline igrice o pronalascima iz Beograda. Zato se trudimo da uspostavimo saradnju sa dr Ruffingom i naš zajednički program podignemo na planetarni nivo”, rekao nam je Zoran Bulović, prvi čovek TNF Srbija.
Na onlajn Konferenciji o Nikoli Tesli, koja će biti održana u septembru mesecu, dr Andreas Ruffing će učestvovati sa svojim udžbenikom o Nikoli Tesli”. Na poziv iz Srbije odgovorio je:
“Jako sam zadovoljan da mogu da pomonem Srbiji, Teslinoj naučnoj fondaciji i svim drugim simpatizerima Nikole Tesle”.

Marko Lopušina

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More