Pokušali da cenzurišu intervju?! Analena ponovo u žiži javnosti zbog korišćenja pogrdnog izraza za tamnopute

Foto: Tanjug/ Annegret Hilse/Pool via AP
67

Kandidatkinja Zelenih Nemačke za mesto kancelara, Analena Baerbok, ponovo je dospela u žižu interesovanja javnosti, pošto je stranka pokušala da „cenzuriše“ jedan njen intervju.

U intervju je Baerbok govorila o rasizmu u udžbenicima i koristila je pogrdni izraz za tamnopute, umesto da kaže „n-reč“, na čemu insistiraju Zeleni.

Korišćenje pogrdne reči za tamnopute u samoj stranci ranije je izazvalo turbulencije, zbog čega su Zeleni zatražili skraćenje intervjua.

Kada je, na primer, gradonačelnik Tibingena Boris Palmer ironično koristio tu reč da bi branio fudbalera Denisa Aogoa, Baerbok je tražila njegovo isključenje iz stranke.

Baerbok, pošto je uvidela šta joj se desilo, na tviteru je objavila da je tokom snimanja intervjua „citirala“ pogrdnu reč, kao i da je to pogrešno i da joj je žao.

U vezi zahteva za skraćenje intervjua, odnosno izbacivanja tog dela, Baerbok je kazala da je nakon snimanja postala svesna šta je izgovorila.

Upitana za njenu reakciju na isti slučaj u vezi Borisa Palmera, rekla je da se očigledno radi o dva različita konteksta korišćenja ove reci.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More