Šta Nemci misle o derbiju, srpskom fudbalu, navijačima? Ko je to “luđi” od Srba? (FOTO)

Foto: Facebook/printscreen
334

Odlazak na sportska borilišta neretko nas povežu sa nepoznatim ljudima sa kojima se vrlo lako pronađe zajednički jezik, jer, ne biste bili tu gde jeste u istom trenutku da ne volite istu stvar.

Mogu da vas razdvajaju boje, pa i jezik, ali fudbalska igra je ono što spaja od svog nastanka, baš kao i sam sport u generalnoj perspektivi.

Tako su “Sportske.net” juče imale priliku da razgovaraju sa nemačkim reporterom Moricom čiji rad se zasniva na praćenju navijača širom Evrope. Sav materijal, plasiraju na navijački sajt i stranicu pod imenom “Unterwegs-in-Sachen-Fussball”. Trenutno se nalazi u Srbiji, nije mu prvi put, štaviše, zadivljeni smo njegovim znanjem o fudbalu u našem prvenstvu, za koji misli da je veoma niskog kvaliteta.

Posmatrajući utakmicu Vojvodine i Partizana konstatovao je kako je najveći deo stadiona ispunjen navijačima gostujućeg tima, što mu se ne dopada ističući da je lokalcima neophodno usaditi kulturu odlaska i praćenja utakmica svog kluba, te da je to čar ove igre. Dobri moj prijatelju, dobrodošao.

Izveštavao je sa gotovo svih superligaških stadiona tokom godina, a najupečatljiviji utisak na njega je ostavio, naravno, derbi, za koji kaže da nije kvalitetan na terenu, ali sa strane atmosfere, predstavlja jedan od najvećih mečeva u Evropi, ako ne i najveći.

Upitali smo ga šta misli o tome – ko ima bolje i vatrenije navijače Srbija ili Nemačka? Njegov odgovor bio je kratak:

“Grčka! Oni su zaista ludi i eksplodiraju u sekundi ukoliko se dogodi nešto što je protiv njihovog kluba. U stanju su da jure sudije posle meča…“.

Zanimale su ga i pojedine reči iz navijačkih pesama koje su se orile “Karađorđem”, što smo mu preveli, a on se slatko nasmejao.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More