SVETSKA SENZACIJA U TOKIJU! Ko je Anastasija Zolotić, sportistkinja srpskog porekla koja je zaludela Ameriku? (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
303

Anastasija Zolotić amerikanka srpskog porekla postala je svetska senzacija u Tokiju. Ona je osvojila prvu zlatnu medalju u istoriji ženskog tekvonda u SAD pobedom u finalu nad Ruskinjom Tatjanom Mininom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Finest Granite (@finestgranite)

Inače, Anastasija je rođena na Floridi, roditelji su joj Srbi. Majka Anastasije Dragana je medicinska sestra, dok otac Dalibor ima građevinsku firmu. Upravo su oni verovali u nju, podržavali je i gurali napred.

Zanimljivo je da je Anastasija je počela da se bavi tekvondom zbog Milice Mandić, koja joj je postala inspiracija 2012. kao osvajačica medalje u Londonu.

Ustaje svakog dana u pola osam ujutru, a trenira od 9 do 11. Nakon toga sledi odmor i novi trening od 14 do 16 časova, a ponekad radi i sa tegovima.

Jede dosta proteina, povrća, a samo povremeno unosi ugljene hidrate.

Počela je sa tekvondoom sa osam godina. Osvojila je je zlato na juniorskom prvenstvu sveta, što je bio njen najveći proboj, a kasnije je podigla i srebro na Olimpijskim igrama za mlade.

Uvek nosi pojas za sreću i plave pantalone.

Uglavnom je u SAD zovu Ana jer je sunarodnicima teško da izgovore Anastasija.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More