Kuomo negira optužbe za seksualno uznemiravanje: Proučite malo istorijat i idite na Gugl

Foto:Tanjug/AP Photo/Rićard Drew
78

Guverner američke savezne države Njujork Endru Kuomo izrazio je uverenje da će na kraju biti oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje, ali je takođe doveo u pitanje neutralnost advokata koji su angažovani da istraže njegovo ponašanje. Govoreći na svojoj prvoj konferenciji za novinare u skoro dve nedelje, Kuomo je saopštio da ima određenih “pitanja u pogledu nezavisnosti istražitelja angažovanih od strane državne tužiteljke Letiše Džejms.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo dobiće Emi zbog obraćanja tokom pandemije

 

“Proučite malo istorijat i idite na Gugl, ”proguglajte” nezavisne istražitelje””, rekao je Kuomo novinarima na konferenciji za štampu, prenosi AP.

U timu istražitelja imenovani su bivši federalni tužilac Džon Kim i advokatkinja za radno pravo En Klark, a iako nije detaljno obrazložio, čini se da su njegovi komentari upučivali na Kimov rad kao saveznog tužioca koji je pomogao da se usmeri istraga protiv korupcije koja je u zatvor poslala jednog od Kuomovih glavnih saradnika i bliskih prijatelja

Džozefa Perkoka, koji je osuđen jer je uzeo više od 300.000 dolara od kompanija koje su želele uticaj na administraciju Kuoma.

Predsedavajući pravosudnog odbora Njujorka Čarls Levin napisao je prošle nedelje pismo guverneru upozoravajući njegovu kancelariju da prestane da omalovažava istražitelje, i poručio da takvo ponašanje može da pošalje zastrašujući signal svim potencijalnim svedocima.

Advokati već mesecima razgovaraju sa nekoliko žena, uključujući i tri bivše službenice u Kuomovom kabinetu, koje su ga optužile da je davao neprimerene komentare o njihovom izgledu, postavljao pitanja o njihovom seksualnom životu i u nekim slučajevima ih, bez njihove saglasnosti, grlio i ljubio.

Kuomo, koji negira ove navode, rekao je da je “nestrpljiv” da Njujorčani saznaju sve činjenice o onome što se stvarno dogodilo.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More