Lepa vest sa Zlatibora! Nagrade Mileni Lazarević Popović na festivalu nove narodne pesme

foto: Naši u svetu
433

U organizaciji produkcijske kuće i Radio-televizije “Melos” iz Kraljeva uz svestranu pomoć turističkih i kulturnih organizacija Zlatibora, nedavno je na Kraljevom Trgu ove planine i parka Srbije, održan festival nove narodne pesme “Melos – Zlatibor 2021” na kojem je stručni žiri glasao za najbolje vokalne umetnike.

Ovaj festival je još jedna u nizu od manifestacija koje se održavaju na Kraljevom trgu u okviru Kulturnog leta, a misija festivala je da se mladi pevači predstave publici i promovišu nove narodne pesme.

U takmičarskom delu festivala, poseban utisak na prisutnu publiku i stručni žiri ostavila je Milena Lazarević Popović, istaknuta vokalna solistkinja čiji su počeci zabeleženi na Radio-televiziji Srbije, koja je premijerno izvela kompoziciju “Svedok” Mikice Lazarevića Jablovca po stihovima Milanke Stevanović.

Foto: Naši u svetu

Njen raskošan i prijemčiv glas koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, ovoj pesmi je doneo apsolutnu pobedu na festivalu i gromoglasne aplauze meštana i brojnih turista.

Stručni žiri koji su sačinjavali: Erna Perić renomirana muzička urednica RTV Sarajevo i Televizije Beograd, Mija Milutinović direktor diskografske kuće „Diskos“ u Aleksandrovcu, Ivan Novaković instrumentalista na harmonici i kompozitor i Lidija Ružić muzička urednica TV Melos Kraljevo, jednoglasno je odlučio da pesma “Svedok” u Mileninoj senzibilnoj interpretaciji osvoji prvu nagradu stručnog žirija za najbolju kompoziciju festivala.

Foto: Naši u svetu

Potom, za Milenu Lazarević Popović usledila je još jedna počasna nagrada stručnog žirija za najboljeg interpretatora.

Da sve bude u znaku srpske narodne muzike i njenih hitova, u revijalnom delu ove manifestacije, potrudili su se vokalni umetnici Zorica Minić i Radiša Urošević.

Izvor Naši u svetu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More