“Austria goes Zrce” skupo koštalo AUSTRIJANCE: Nakon festivala u HRVATSKOJ skočio broj NOVOZARAŽENIH u AUSTRIJI!

Festival u Hrvatskoj uticao na porast broja zaraženih u Austriji?!

Foto: unsplash
301

Najmanje 94 slučaja zaraze korona virusom zabeležena su u Austriji nakon povratka s festivala “Austria goes Zrće” na hrvatskom ostrvu Pagu, saopštile su danas zdravstvene službe nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabeleženo 18, u Donjoj 38, u Salcburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se, bez dileme, zarazile tokom festivala “Austria goes Zrce”, koji je od 17. do 24. jula održan na plaži Zrće na Pagu, javlja Hina.

Brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišce i Voralberg još nisu dostavljene, a smatra se da bi broj zaraženih mogao da bude mnogo veći.

Na festival je iz Austrije doputovalo preko 19.000 gostiju, većina sopstvenim automobilima ili autobusima, saopštila je kancelarija za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Savezna pokrajina Salcburg je sve goste festivala pozvala da se testiraju bez obzira na simptome.

U Koruškoj je korona virus zabežen i kod dvojice turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More