Počelo je uslovljavanje za povrataka u kancelarije: OBAVEZNA VAKCINACIJA! Dva tehnološka giganta, Gugl i Fejsbuk postavili uslove

Foto: Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez
215

Gugl i Fejsbuk će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa pre nego što se vrate u kancelarije, saopštila su danas dva tehnološka giganta.

U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, preneo je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vest je potvrdio i NBC.

“Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima”, poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave Gugla, javio se i Fejsbuk, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan.

“Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala”, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u Fejsbuku.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Epl i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Majkrosoftu vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More