Srpska posada bez medalje! Veslači ostali bez odličja za TRI SEKUNDE, posle 17 godina domogli se finala

Foto: OKS Srbije
60

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković zauzeli su peto mesto u finalu trke dvojac bez kormilara (2.000 metara) na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vasić i Mačković uspeli su da prevaziđu najteži put i izbore se sa svim problemima, koronom i karantinom do finala Olimpijskih igara.

Nažalost, nisu uspeli da naprave još jedno čudo i dođu do olimpijske medalje, i u finalu su kao peti prošli kroz cilj, s vremenom 6:22.34, što im je za pet sekundi slabije vreme u odnosu na polufinale.

Odlično je krenuo naš tandem i vodila se velika borba za odličja, dok su favorizovana hrvatska braća, Martin i Valent Sinković daleko odmakli kao vodeći.

Na sredini trke, na 1.000 metara, samo su španski veslači bili daleko, a naši Vasić i Mačković su bili četvrti u tom trenutku. Braću iz Hrvatske niko nije mogao da ugrozi, Rumuni su bili drugi i pred poslednjih 500 metara.

Na kraju je zlato pripalo Sinkovićima u vremenu 6:15.29, srebro rumunskom paru Mariuš Kozmiuka i Ciprian Tudoša (6:16.58), a bronzu su osvojili Danci Frederik Vistavel i Joakim Suton s vremenom 6:19.88.

Tako je medalja Vasiću i Mačkoviću izmakla za nepune tri sekunde, iako su se kao srpska posada našli u finalu Olimpijskih igara posle čak 17 godina.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More