Osvajači medalja se vratili iz Tokija – Sačekalo ih iznenađenje, ide li Milica u Pariz? (FOTO+VIDEO)

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
188

Srpski olimpijci i prvi osvjači medalja vratili su se u Srbiju. Milica Mandić, Damir Mikec i Tijana Bogdanović iz Tokija donoso zlatnu, srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Priređen im je svečani dočeka na aerodromu odmah po dolasku, a posle je usledila konferencija za medije.

Na dočeku su se našli porodice, prijatelji, navijači, ministar sporta Vanja Udovičić i mnogi drugi.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Damir Mikec je osvajač srebrne medalje u streljaštvu. On je otpočeo sjajni niz naše reprezentacije.

Neizmerno sam srećan, ali još nisam skroz svestan. Mojim koleginicama je ovo već normalno, ali ja sam sada dobio čast da nosim ovu medalju. Mogli ste da pročitate, samo ovo mi je falilo. Počastvovan sam što sam kompletirao medalje sa svih velikih takmičenja i borilišta. Čast mi je što sam deo ovog sporta koji donosi olimpijske medalje još od Seula 1988, sa malom pauzom u Riju. Nadam se da nam to niste zamerili”, naveo je Damir.

Sada smo na četiri medalje, mi odavde sada navijamo za njih. Bili smo blizu još jedne u miksu sa Zoranom (Arunović), to ostavlja gorak ukus. Nadam se da će me u narednim danima “puknuti u glavu” koliko je ovo veliki uspeh. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz. Pozivam Milicu da to isto učini.

Prvo pitanje bilo je upućeno upravo Milici Mandić i njenoj odluci da završi karijeru nakon ovih Olimpijskih igara.

Znala sam da će ovu temu neko da pokrene, hvala Damire. Naravno da se osećam na vrhuncu karijere, nisam očekivala da ću biti nosilac dva olimpijska zlata. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, tada ću imati 33-34 godine, što nije malo, posebno za ženu u sportu. Mislim da je sada pravo vreme za jednu pauzu”, odgovorila je Milica.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVICMeni je sve toliko poznato i toliko strano. Ovo su mi treće Olimpijske igre, niko nikada nije osvojio zlato posle devet godina“, počela je Milica Mandić.

Mi smo verovali i borili se za to. Emocije se još nisu slegle, ne mogu da verujem da sam ja nosilac dva olimpijska zlata.”

Njena naslednica Tijana Bogdanović dodala je da je veoma srećna zbog bronze u Tokiju.

Svesna jer, kada smo kretali, znali smo veličinu i značaj turnira na koji smo otišli. Srećna sam i zadovoljna zbog bronze, to je veliki uspeh i mislim da svi treba da budemo ponosni“, kazala je da je Tijana Bogdanović.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ona je turnir započela porazom u prvom kolu, ali se vratila i u repesažu stigla do novog odličja.

Naravno da mi se svet srušio kada sam izgubila prvu borbu, ali sam imala vremena da se isplačm i nastavim dalje. Srećna sam zbog ove bronze i što imam medalje sa svoja prva dva učešća na Olimpijskim igrama“, dodala je Bogdanovićeva.


Još jednom čestitamo našim sportistima na velikim uspesima.

 

Izvor Sportske.net, Kurir, RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More