Tramp ili Obama?! Bajden napravio strašan LAPSUS, kad je pokušao da se izvuče još se više UPETLJAO!

"Frojdovski lapsus", "Ni Džo Bajden ne zna šta to znači"!

Foto: Tanjug (AP Photo/Matt Rourke)
365

Američki predsednik Džozef Bajden, tokom govora u sredu, pomešao je bivše predsednike Baraka Obamu i Donalda Trampa, kako je objasnio, u “frojdovskom lapsusu”.

– Još 2009. godine, tokom takozvane Velike recesije, predsednik me je zamolio da ja upravljam tim delom, tadašnji predsednik Tramp – rekao je Bajden okupljenima u Pensilvaniji, prenosi “Blic”.

On se zatim izvinio i rekao da je reč o “frojdovom lapsusu”, a zatim objasnio da je Tramp bio poslednji predsednik koji je bio protivkandidat Obami, dok je Bajden vršio dužnost potpredsednika.

Njegova omaška u govoru kao i naknadno objašnjenje izazvali su rekacije američke javnosti, pre svega onih koji su Bajdenovi politički protivnici.

– Mislim da Džo Bajden možda ne zna šta je to “frojdovski lapsus” – poručili su iz kancelarije republikanskog senatora Džoša Holija.

Bilo je i drugih komenatara na društvenim mrežama koji su ukazivali da je ovom izjavom Bajden “upravo zbunio i Trampa i Obamu”, kao i da “objašnjenje da se radi o frojdovskom lapsusu znači da on ima neka podsvesna osećanja prema svom bivšem šefu”.

Bajden je ovaj novi lapsus napravio tokom posete Pensilvaniji, gde je juče u industrijskom pogonu za proizvodnju kamiona “Mack Trucks” najavio nove napore svoje administracije koji treba da ohrabre građane i kompanije da kupuju američke proizvode.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More