Novakov lakši trening sa Nišikorijem – Polufinale je tu, zlato zove

Foto: Tanjug/ AP Photo/Seth Wenig
45

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara pošto je savladao Japanca Keija Nišikorija sa 2:0 (6:2, 6:0) za 70 minuta igre.

Pošto je prvi set rešio rutinski, sa dva bejka viška, Đoković je u istom ritmu nastavio i u nastavku susreta.

Fenomenalnim riternom, Novak je brzo uspostavio kontrolu i nad drugim setom. Nije mogao da parira Nišikori kada bi Đoković riternirao onako kako ume.

Novim brejkom, ponovo na startu seta, Đoković je stigao do 2:0 i ako se ranije pobeda nije naslućivala, u tom trenutku je sve bilo jasno. Nišikorijeva koncentrancija nije bila na nivou, a to najbolji sportista u istoriji Srbije ne prašta.

Sa Nišikorijevim nastavkom grešaka, Đoković je bio nadomak trijumfa, posebno nakon novog brejka koji je usledio posle duple greške Japanca.

To je bio četvrti Đokovićev brejk na ovom meču. Definitivno je nameravao da čim pre okonča ovaj duel kako bi što odmorniji ušao u miks dubl sa Ninom Stojanović. Susret sa parom Sigemund/Kravic igra se kasnije popodne.

Vratićemo se na njegov singl i pohod ka zlatu. U narednoj rundi čeka boljeg iz dvoboja Zverev – Šardi.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More