VO na RAŽNJU usred BEOGRADA: NESVAKIDAŠANJA SCENA u SRPSKOJ PRESTONICI! (FOTO, VIDEO)

Komšije zvale i POLICIJU, evo kako se sve završilo!

Foto: printscreen/youtube
344

Nesvakidašnja scena na Vračaru danas je iznenadila mnoge Beograđane. Na gradilištu na uglu Golsvordijeve i Bulevara kralja Aleksandra obrnuo se na ražnju ni manje ni više no – vo!

Šta je povod za ovako nesvakidašnju secenu, pitali smo radnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd (@dnevnadozabeograda)

Po starom srpskom običaju prilikom kopanja temelja valja ispeći prase, ali ovde na Vračaru “gazda” je, kažu radnici, bio “široke ruke”, pa ih je počastio volom, a možda tako i treba u skladu sa kvadraturom…

Mnogi su ovaj čin povezali sa starim običajem prinošenja žrtve bogu, pa je tako jedan od komentara na društvenim mrežama bio i “Pa šta ovde nije jasno, što veća žrtva građevinskim bogovima da se ne bi urušile zgrade pored.”

Aluzija na nedavnu tragediju upravo na Vračaru, u Vidovadanskoj ulici 2a, kada se urušio deo zgrade ulsed kopanja temeljne jame na gradilištu pored.

Međutim, postoji još jedan običaj prilikom postavljanja temelja, a to je da se temelj obaspe novcem, a kako saznajemo od radnika, gazda će umesto novca baciti pet zlatnih dukata, pošto ima pet unuka.

Prema našim saznanjima vo je stavljen noćas u 2 ujutru na ražanj, tako da je slasni ručak već pri kraju.

Takođe, i komunlana milicija je posetila gradilište pošto su se komšije žalile na dim, međutim nisu pisali nikakvu kaznu, samo su usmeno opomenuli radnike da budu pažljivi sa vatrom.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More