Vaterpolisti Srbije “udavili” neugodne Australijance, sledi komšiluk

Foto: Tanjug/ AP Photo/Mark Humphrey
60

Vaterpolisti reprezentacije Srbije savladali su Australiju sa u okviru 3. kola grupne faze Olimpijskih igara 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5).

Srbija je bila pod imperativom pobede pred ovaj meč, budući da je poraz od Španije za nijansu otežao posao našem timu. Nije bilo upitno hoće li se Srbija plasirati dalje ili ne, ali važno je sa kog mesta.

I, krenuli su izabranici Dejana Savića u svom prepoznatljivom ritmu. Prva deonica – 6:0. Spektakularan početak golovima Mitrovića, Mandića, Prlainovića, Rašovića (2) i Filipovića.

Australijanci su bili potpuno indisponirani i napadački neefikasni, dok je Srbija s druge strane realizovala sedam od prvih devet pokušaja. Bilo je jasno da će “delfini” pobediti na ovoj utakmici, pa je Savić rešio da odmara i rotira što je češće moguće.

Sjajno je branio Branislav Mitrović, što je svakako doprinelo ka ubedljivom rezultatu.

Procenti u realizaciji šuta jesu opali, ali prenost je bila ogromna i to je jedino što je bilo važno. Ipak, topila se do kraja meča i na kraju je ipak bilo pristojnih +6.

Mandić je bio najefikasniji sa četiri pogotka, tri je imao Rašović, dva Prlainović…

U subotu, Srbija će igrati derbi meč sa Hrvatskom (08.30 sati), a potom će se susresti sa Crnom Gorom.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More