Protesti u Bratislavi: Zbog zakona o olakšicama vakcinisanima blokirali saobraćaj (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
234

Na stotine ljudi blokiralo je danas saobraćaj u centru slovačke prestonice, kako bi izrazili protest protiv zakona koji daje olakšice osobama koje su se vakcinisale protiv kovida-19, kao što su pristup javnim događajima i prostorima, preneli su slovački mediji.

Zakon, koji predviđa da osobe koje se nisu vakcinisale moraju da budu negativne na testu pre dolaska na javni događaj, odobren je u nedelju u parlamentu, a potpisala ga je predsednica Zuzana Kaputova, preneo je Rojters.

Slovačka se priključila sve većem broju država koje traže vakcinacioni sertifikat ili negativan test za prisustvovanje ili ulazak u određene objekte, poput bioskopa, restorana i ostalih prostora u zatvorenom.

Protest je bio miran, ali je zatvorio saobraćaj u skoro celom gradu, međutim policija nije pokušala da rastera demonstrante, dodaje Rojters.

Do danas, u Slovačkoj je vakcinisano 35,7 odsto punoletnih građana, a prema podacima američkog univerziteta DŽon Hopkins, Slovačka je jedna od zemalja sa najmanjom vakcinacionom stopom po glavi stanovnika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More