U Americi sukob gnevnih roditelja i školskih odbora: Da li će deca nositi maske u učionicama?

Foto: Pixabay/Alexandra_Koch
64

Na Floridi, koja je pogođena epidemijom korona virusa, gnevni roditelji sukobili su se sa članovima školskog odbora okruga Brauvard oko toga da li će njihova deca biti prinuđena da nose maske u učionicama.

U Južnoj Karolini, školski zvaničnici su podsetili roditelje da su poslanici zabranili uvođenje obaveze nošenja maske, preneo je Rojters. U državama kao što su Severna Karolina i Alabama pojedini javni školski okruzi najavili su da će zahtevati da lica učenika budu pokrivena, čak iako su susedni okruzi odlučili da maske ostanu stvar izbora.

Njujork i Kalifornija najavili: Za javni sektor vakcinacija ili testiranje na nedeljnom nivou

 

Odluka američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti od utorka da preokrene kurs i preporuči da svi učenici i osoblje nose maske u školi bez obzira na status vakcinacije izazvala je novu zabunu i frustraciju među roditeljima, prosvetnim radnicima i zvaničnicima samo nekoliko nedelja pre nego što su mnoge države odlučile da se učenici vrate u učionice sa novom školskom godinom.

Agencija je ranije saopštila da će samo nevakcinisanim učenicima biti potrebne maske.

Promena je usledila zbog porasta broja slucajeva kovid-19 koji su izazvani izuzetno zaraznom Delta varijantom, posebno u oblastima sa nižim stopama vakcinacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More