Može li AUSTRIJA, zajedno sa Nemačkom da reši problem ILEGALNIH MIGRANATA?!

"EU neće dozvoliti da je neka zemlja ucenjuje", ministar unutrašnjih poslova OPTUŽIO EVROPSKU KOMISIJU: Šaljete POGREŠAN SIGNAL!

Foto: Tanjug (AP Photo/Mindaugas Kulbis)
86

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer kritikovao je Evropsku komisiju (EK) optužujući je da, usled snažnog rasta broja ilegalnih migranata u Litvaniji, spremna samo da izdvoji novac za prihvatne centre, što je potpuno pogrešan signal.

Nehamer je, prilikom ispraćaja 13 pripadnika specijalne jedinice austrijske policije Kobre, koji su otputovali u Litvaniju kako bi pomogli u čuvanju tamošnje granice, dodao da EK trenutno radije priča o onome što razdvaja članice EU, a to je raspodela migranata, što većina država odbija, umesto da se posveti pitanju zaštite granica, brzo proterivanje i postupak rešavanja molbi za azil.

Children a traditional Lithuanian outfit attend an anti-migrant protest rally at the Vinco Kudirkos Square, in front of the Government palace in Vilnius, Lithuania, Thursday, July 29, 2021. Over 3,000 undocumented migrants, mostly from Iraq, have arrived in Lithuania over the past several months. Lithuanian border guards have detained 118 illegal migrants over the past 24 hours, the State Border Guard Service (SBGS) reported on Thursday. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Zajedno sa Nemačkom Austrija, kako kaže, želi da Komisiji jasno ukaže da su to pogrešni signali.

Nehamer je poručio da mora biti jasno da EU neće dozvoliti da je neka zemlja ucenjuje, i da će sve zemlje Unije biti uz državu čije su granice ugrožene.

On je kazao da postoje informacije da se organizuju letovi iz Iraka u Belorusiju, gde beloruske državne organizacije prihvataju migrante, kojima se oduzimaju dokumenta i mobilni telefoni kako bi se sakrilo poreklo.

“Očigledno beloruska vlada primenjuje model turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i pokušava vršiti pritisak na EU, kako bi Brisel ukinuo sankcije”, objasnio je on.

Nehamer je ukazao da obaveštajne službe izveštaju o dramatičnom padu cena usluga krijumčara ljudi.

Naveo je da su ranije krijumčari ražili oko 15.000 evra za sprovođenje do litvanske granice, a da to sada košta “svega” 1.500 evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More