AUSTRIJA: Od 3.avgusta obavezujući PCR test na AERODROMIMA!

Ko odbije PCR testiranje biće kažnjen novčano!

Foto: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski, File)
355

Za putnike, koji u Austriju dolaze iz Holandije, Španije ili sa Kipra od narednog utorka stupiće na snagu pooštrenje mere ulaska u zemlju, to jest oni će morati da sa sobom imaju negativan PR test ili dokaz o potpunoj imunizaciji protiv korona virusa.

Svi koji avionom budu ušli u Austriju iz te tri zemlje, a ne budu sa sobom imali dokaz o potpunoj imunizaciji ili negativan PCR test, moraće da se registruju i na aerodromu se testiraju, stoji u uredbi Ministarstva zdravlja.

Foto: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Osobe koje sa sobom imaju lekarsku potvrdu o preležanom kovid19 u poslednja 90 dana, neće morati da se podvrgnu PCR testiranju na aerodromu.

Međutim, takva potvrda može biti izdata najranije 14 dana nakon pojave prvih simptoma, odnosno pozitivnog testa.

Dalji uslov je da 48 sati pre dobijanja atesta lice nema nikakve simptome korone.

Uz to, lice sa takvom potvrdom mora imati i lekarski atest da ne postoji opasnost od zaražavanja drugih.

Oni koji budu u obavezi da urade test na aerodromu, a to ne mogu zbog “posebnih okolnosti”, moraju da se testiraju u roku od 24 sata od ulaska u zemlju.

U to spadaju, na primer, lica koja u zemlju uđu po zatvaranju centra za testiranje ili ako dođe do nedostatka kapaciteta za testiranje zbog velike navale.

Ko odbije PCR testiranje može biti kažnjen novčano sa kaznom do 1.450 evra.

Inače deca do 12 godine starosti oslobođena su obaveze testiranja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More