Nemačka POOŠTRAVA mere: Vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju

Foto: Tanjug/AP Photo/Wilson Ring
76

Nemačka vlada usvojila je danas novu uredbu kojom se pooštravaju pravila za ulazak u zemlju u cilju zaštite od “uvoza” korona virusa.

Prema saopštenju portparolkle vlade Ulrike Demer svi putnici koji u Nemačku budu ušli od 1.avgusta moraće prilikom ulaska u zemlju da poseduju dokaz o vakcinaciji, izlečenju ili negativnom testu.
Oni koji dolaze iz zemalja u kojima “hara” novi soj korona virusa moraju imati negativan test, nebitno da li su vakcinisani ili izlečeni od korone.

Nova uredba treba da spreči unošenje dodatnih infekcija u Nemačku, naglasila je Demer dodajući da ova mera važi za sve osobe starije od 12 godina. Dodatno će od 1.avgusta stupiti na snagu i izvesna olakšica, a to je da se u uredbi pominju još samo dve liste rizičnih zemalja, i to one sa visokim rizikom i zemlje novih sojeva.

Lica koja dolaze iz zemalja u kojima se širi novi soj moraće u 14-odnevni karantin.

Što se tiče povratka iz zemalja sa visokim rizikom lica koja nisu vakcinisana, ili nisu preležala Kovid-19 moraće u desetodnevni karantin, koji mogu prekinuti najranije petog dana uz negativan korona test.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More