Nemačka: Od nedelje strožije anti-kovid mere i za Nemce

Foto:Tanjug/AP Photo/Mićael Probst
233

Nemačka vlada od nedelje uvodi strožija pravila za Nemce koji se u zemlju vraćaju s godišnjeg odmora, saopštio je danas ministar zdravlja Jens Špan. Po novim pravilima, svi putnici koji ulaze u Nemačku, a nisu vakcinisani ili nisu preležali korona virus, od nedelje moraju da imaju negativni test na korona virus.

Nemačka POOŠTRAVA mere: Vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju

To se dosad odnosilo samo na putnike u avio saobraćaju, a sada je prošireno i na ostale. Mera stupa na snagu 1. avgusta i na snazi će biti do kraja godine, a izuzeci su deca mlađa od 12 godina i oni koji zbog posla svakodnevno prelaze nemačku granicu, prenela je Hina.

Kontrole na putevima se neće obavljati sistemski nego sporadično, kažu zvaničnici.

“Svi nevakcinisani ljudi koji ulaze u Nemačku moraće da pokažu test, bez obzira dolaze li avionom ili kopnom”, izjavio je Špan. Trenutno je nešto više od 50 odsto građana Nemačke potpuno vakcinisano i vlada svakodnevno apeluje na građane da se imunizuju.

Državni epidemiološki institut “Robert Koh” objavio je danas listu zemalja iz kojih dolazi najviše novozaraženih koronavirusom na kojoj je Hrvatska iza Španije, Turske i Holandije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More