BLAGI PAD KORONA BROJKI: Od testiranih 8.249 osoba 298 pozitivno, dve osobe preminule

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/
69

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 8.249 osoba, od kojih je 298 pozitivno, dok su dve osobe preminule.

U istom danu na respiratorima je bilo 11 pacijenata.

Korona se opet rasplamsava u Evropi, Grčka i Kipar prednjače

 

Podsetimo da je juče od ukupno 10.088 testiranih osoba, pozitivne bilo 353 osobe, dok su dve osobe preminule. Na respiratorima je bilo 11 pacijenata.

Nedopustivo je i nije moralno i etički da zdravstveni radnik ne bude zaštićen i zarazi nekoga korona virusom rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

– Kako neko može da bude zdravstveni radnik, a da nije vakcinisan? Nije prihvatljivo. O tome treba da razmišljaju i udruženja, sindikati, a ne da pričaju o prisilnosti – rekao je Kon za televiziju TV K1. On je dodao da se u javnosti stvorila pogrešna slika da neko nekoga primorava na obaveznu vakcinaciju, ukazujući da nije reč o tome, već o očuvanju zdravlja čitavog društva.

– Ne razumem zašto je to uznemirujuće za neke. Mora da se preseče, imamo vakcinu koja može da se daje od 12 godine, šta se više očekuje? – upitao je Kon.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More