VELIKO ISTRAŽIVANJE: Koliko se u Francuskoj zaista poštuju epidemiološke mere?

Foto: Printscreen Youtube
50

Sada kada je zvanično i počeo četvrti talas epidemije, očekivalo sed da će građani Francuske biti više odgovorni. Međutim, Francuzi sve manje poštuju mere distance, prema istraživanju Javnog zdravstva Francuske, koje je zabrinuto zbog ovog opuštanja, dok zemlja doživljava blagi porast slučajeva.

Francuzi sve manje poštuju mere i više prisustvuju javnim okupljanjima, pokazuje istraživanje javnog zdravstva Francuske koje podseća da se prevencija Kovida-19 odvija kroz “kombinovane mere”, a ne samo vakcinacijom.

68,1% ispitanih ,,sistematski nosi masku u javnosti”, na uzorku od 2.000 ljudi ispitanih između 15. i 21. jula u okviru istraživanja CoviPrev, koje se redovno sprovodi od početka pandemije. U prethodnom talasu istraživanja, između 21. i 28. juna, oni su bili 70,3%, a sredinom maja 81,6%. Obaveza nošenja maske na otvorenom ukinuta je u Francuskoj 17. juna, ali je nekoliko gradova i departmana to vratilo poslednjih dana, pred novim skokom zaraženih.

Slično, 62,5% onih se „pozdravlja bez rukovanja i izbegava zagrljaj“.

Oni su krajem juna iznosili 66,4%, a sredinom maja 72,1%. Ovu meru poštovalo je više od devet od deset Francuza tokom prvog zatvaranja, u proleće 2020. godine, a osam od deset tokom drugog, u jesen.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More