25 cm više od norme! Ivana Španović odletela u finale

Ivana Spanovic, of Serbia, compete in the qualification rounds of the women's long jump at the 2020 Summer Olympics, Sunday, Aug. 1, 2021, in Tokyo. (AP Photo/David J. Phillip)
68

Najbolja srpska atleticarka Ivana Španović plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju u skoku u dalj.

Španovićeva je u kvalifikacijama, nakon što je prestupila u prvoj seriji, u drugoj skočila tačno sedam metara, odnosno 25 centimetara više od norme.

Finale u skoku u dalj je u utorak od 3.50 po srpskom vremenu.

Španović: U finalu da isporučim ono što dugo želim

 

Želim da se odmorim sutra, da malo “istoniziramo” i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi”, izjavila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović posle plasmana u finale skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Španovićeva je u drugoj seriji skočila 7.00 i sa najboljim rezultatom prošla u finale.

“Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam”, rekla je Španović srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je dodala da je uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

“Pvi utisak mi je da sam na velikom takmicenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrduje da cu biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 , tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu”, izjavila je Španovićeva.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More