U Francuskoj žestoke kritike zbog napada na slobodu medija na protestima: Novinari vređani i pljuvani

Foto: Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani)
177

Francuski sindikat novinara osudio je danas napade na slobodu štampe u zemlji tokom najnovijih demonstracija protiv uvođenja zdravstvenih propusnica tokom kojih su mediji bili meta.

„Novinari su obavljali svoj posao, mediji su ciljani, sloboda štampe je ponovo ugrožena, ove subote, 31. jula, tokom demonstracija protiv zdravstvenih propusnica u Francuskoj“, navedeno je u saopštenju.

PROTESTI U PARIZU ZBOG KOVID PROPUSNICA! Demonstranti se sukobili sa policijom

 

Tokom protesta su na prostorijama nekoliko medija ispisane uvredljive poruke a dvoje novinara agencije Frans pres (AFP) su vređani i pljuvani i vršen je pritisak na njih da prekinu izveštavanje sa skupa.

Naglašavajući svoju „čvrstu posvećenost proverenim, objektivnim, nezavisnim informacijama na terenu“, AFP je danas na Tviteru osudio „prepreku slobodi informisanja i integritetu svojih novinara“.

Tokom jučerašnjih, trećih uzastopnih demonstracija protiv uvođenja specijalnih kovid propusnica više od 200.000 ljudi je protestovalo širom Francuske, a 72 osobe su uhapšene, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More