U Nemačkoj je dosad potpuno vakcinisano tek 52 odsto populacije! Trećom dozom protiv septembarskog talasa korone

foto: Tanjug/AP Photo/Raul Mee
148

Nemačka planira od 1. septembra predložiti primenu treće doze vakcine protiv kovida-19 za starije i za osetljive osobe, javlja Agencija Frans Pres, pozivajući se na predlogu Ministarstva zdravlja u koji je imala uvid.

Protesti u BERLINU: Ljudi se bune protiv ANTIKOVID MERA, izbili sukobi sa POLICIJOM!

U nacrtu teksta je istovreeno predložena i vakcijacija dece i mladih urasta od 12 do 17 godina.

Ministar zdravlja Jens Špan i njegove kolege iz 16 nemačkih saveznih pokrajina treba da kompletiraju taj plan koji su sačinili šefovi Ministarstva zdravlja na sastanku u ponedeljak.

U tekstu se navodi da će mobilni timovi obilaziti ustanove za negu starijih kako bi dodatno vakcinisali korisnike vakcinama Fajzer/Bajontek i Moderna, nezavisno koju vakcinu su ranije primili. Lekari će istovremeno moći dodatno da vakcinišu starije i pacijente s oslabljenim imunosistemom.

Nove mere u Nemačkoj, a kontrola – NEMOGUĆA MISIJA

 

Dokument nemačkih zdravstvenih vlasti se poziva na nedavna istraživanja koja pokazuju da imunitet stečen vakcinacijom slabi s protokom vremena, a da to osetljivije osobe dovodi u rizik.

U Nemačkoj je dosad potpuno vakcinisano tek 52 odsto populacije, a zdravstvene vlasti žele da otvore sve punktove za vakcinaciju mladima od 12 do 17 godina tako što će vakcinaciju moći da organizuju i školske ustanove i univerziteti.

Agencija Frans Pres podseća da je Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila vakcinaciju cepivom Fajzer/Bajontek i Moderna svih osobama starijim od 12 godina.

***

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More