Slučaj atletičarke Kristine Timanovske podigao na noge celu Evropu! Nemački zvaničnici: Belorusija da poštuje prava i slobode građana (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
120

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke uputilo je danas apel Belorusiji da poštuje osnovna prava i slobode svojih građana nakon što je beloruska atletičarka Kristina Timanovskoj odbila da se ukrca na let za Belorusiju i zatražila azil.

Atletičarka traži azil u ambasadi Nemačke u Tokiju: Moj je život ugrožen u rodnoj Belorusiji (FOTO+VIDEO)

 

“Pozivamo vlasti u Belorusiji da poštuju osnovna demokratska prava, uključujući slobodu medija i slobodu izražavanja. Isto važi i za sve građane Belorusije, uključujući i sportiste”, poručila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Nemačke na redovnoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

U izveštaju agencije RIA se navodi da je 24-godišnja beloruska sprinterka, koja je danas trebalo da se takmiči u trci na 200 metara na Olimpijskom stadionu, izjavila da joj je neko iz beloruskog olimpijskog tima naredio da prekine takmičenje i da pođe na aerodrom i ukrca se na let kompanije Turkiš Erlajns.

Ona je to odbila, zatražila zaštitu od japanske policije na aerodromu Haneda i provela noć u aerodromskom hotelu, potvrdio je predstavnik MOK Mark Adams na konferenciji za novinare.

Timanovska je danas otišla u ambasadu Poljske u Tokiju i zatražila azil, saznaje izveštač Rojtersa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More