AUSTRIJSKE VLASTI potvrdile da “NON-PEJPER” postoji, Brisel odbija pristup DOKUMENTIMA!

Evropski Savet: Zabranjena svaka RASPRAVA u vezi sa iscrtavanjem granica na Zapadnom Balkanu!

Foto: Youtube/printscreen
288

Evropski savet je odlučio da ne dozvoli pristup dokumentima koji upućuju na navodni slovenački “non-pejper”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Evropski savet je odbio pristup dokumentima “svih vrsta i na bilo kojem dostupnom jeziku koji upućuju na navodni slovenački ”non-pejper” i na moguće slovenačke inicijative u vezi sa iscrtavanjem granica na Zapadnom Balkanu i na rasprave na tu temu”, potvrdeno je zvanično za RSE iz Evropskog saveta.

Takva odluka je doneta jer bi objavljivanje ovakvih dokumenata “narušilo zaštitu javnog interesa u pogledu međunarodnih odnosa”, rekao je za RSE Vladas Kukulskis iz Generalnog sekretarijata Evropskog saveta.

Početkom juna, austrijske vlasti potvrdile su zvaničnoj agenciji te države APA da postoji dokument vezan uz navodni slovenački “non-pejper” o promeni granica na Zapadnom Balkanu.

Slovenački portal “Necenzurisano” objavio je u aprilu ove godine navodni neslužbeni diplomatski dokument “non-pejper” koji je, kako tvrdi taj portal, premijer Slovenije Janez Janša uputio u Brisel.

Janša je sve demantovao i rekao da ne postoji “non-pejper”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More