Zatvorenik iz bečkog zatvora tvitovao da pokaže o stanju iza rešetaka: Dosadno mi je, hoću da imam kontakt sa spoljnim svetom

Foto: Unsplash/ Francesca Runza
94

Na Tviteru se u nedelju uveče pojavio profil na kojem su objavljene slike iz zatvora Jozefštat u Beču, na kojima je mogla da se vidi svakodnevica zatvorenika, uz poruku da sistem izdržavanja kazni mora da se reformiše.

U međuvremenu profil je zatvoren, a iz zatvora je, nakon što je u medije dospela informacija o “tvitotima” iza rešetaka, poručeno da se slučaj istražuje.

Vlasnik profila je napisao da se nalazi par meseci u istražnom pritvoru, ali ne zbog droga ili nasilja, kako je posebno naveo.

Druge detalje nije želeo da objavi, jer je zabranjeno da se koristi mobilni u zatvoru.

Međutim, prikazao je svakodnevicu zatvorenika, kojima je, kako je napisao, dozvoljeno samo dva puta nedeljno da se tuširaju, a tvrdio je da je i izlazak u dvorište ograničen.

Zatvorenik je ukazao da je rizikovao da dobije kaznu zbog korišćenja mobilnog telefona, do kojeg, tvrdi, nije teško doći iza “rešetaka”.

“Pošto moja kazna svakako neće biti visoka, nije mi problem, i radije bih par nedelja da imam mobilni”, objasnio je on.

Istakao je da mu je dosadno i da želi da održava kontakt sa spoljnim svetom.

Pored toga, naveo je da izdržavanje kazni mora biti reformisano.

“Nema nedovoljno čuvara, već su svi taoci prastarog sistema”, ocenio je zatvorenik.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More