Misterija smrti četiri policajca koji su čuvali KAPITOL tokom nereda u januaru: Svi su izvršili SAMOUBISTVA!

Šta se to desilo u KAPITOLU?!

Foto: Tanjug (AP Photo/Jose Luis Magana)
71

Još dva policajca koji su intervenisala tokom nereda 6. januara na američkom Kapitolu izvršila su samoubistvo, čime je broj poznatih samoubistava policajaca koji su tog dana obezbeđivali Kongres povećan na četiri, javlja Rojters.

Policijski službenik Ganter Hašida pronađen je mrtav u četvrtak u svojoj kući gde je izvršio samoubistvo, a još jedan policajac, koji je bio na dužnosti 6. januara u Kapitolu, Kajl Defrajteg, na isti način je okončao život 10. jula, saopštio je portparol policije u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Policijski službenik Distrikta Kolumbija Džefri Smit i policijski službenik Kapitolske policije Hauard Libengud, koji su bili u obezbeđenju Kongresa tokom šestojanuarskih nereda, takođe su sebi ranije oduzeli živote.

Stotine pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trumpa upali su u zgradu Kongresa tog dana, u neuspešnom pokušaju da spreče potvrdu pobede demokratskog predsednika Džozefa Bajdena na izborima, a četiri osobe su izgubile život tokom nasilja.

Sledećeg dana preminuo je jedan policajac Kapitola koga su napali demonstranti, a ukupno je u ovom nasilju povređeno više od 100 policajaca.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More