Neviđeni slučaj u Banja Luci: Žena lažirala trudnoću i ceo porođaj, mužu uredno slala fotografije, a kad se sve saznalo…!

Haos u BANJALUČKOJ BOLNICI: Kada se KLUPKO LAŽI ODMOTALO, otkrila se TUŽNA POZADINA svega!

Foto: unsplash
69

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka.

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi, prenosi portal “Alo”.

On je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je reč o prijavi deteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC proverili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava sagovornik.

Odlazak na “kontrole”

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mere.

Izvor je objasnio šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

– Navodno je ta žena pre nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao – pojašnjava sagovornik.

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

– Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi se mogla uskoro poroditi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s koronavirusom, on svakako nije mogao da uđe u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor, prenosi Srpskainfo.
Poruke

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

– Posle nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik.

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka deteta i svi su mu redom čestitali.

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj pozajmi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dete, te koliko je beba duga.

“Otpusna lista”

Pored toga, ona je najverovatnije u bolnici uspela naći dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnoj listi iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da se klupko u ovom slučaju počne odmotavati.

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio “potpisan” od strane doktorke koja je već mesecima na bolovanju.

– Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vreme krila na tom mestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor.

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, te da joj je nakon ovog slučaja pružena adekvatna lekarska pomoć.

Izvor Alo.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More