Treba li otkazivati letovanje zbog požara u Turskoj? (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo
411

Već danima svedočimo požarima koji se događaju u Turskoj, na društvenim mrežama se mogu videti snimci na kojima se prikazuje dim i vatra koja je zahvatila lokalna područja. Turistički vodič Goran Rebić, tvrdi da nema razloga za strah i paniku i da je turska vlada uzela za ozbiljno ovaj problem i rešava ga.

U nekoliko proteklih dana je bilo požara i oni se i dan danas nalaze na nekoliko kilometara od grada Marmarisa, “nema razloga za paniku, nema velikih problema za turiste, jedino što se u toku večeri i jutra može da se oseti dim koji dolazi iz tog područja”, navodi Rebić.

“Turci se nalaze 24 sata dnevno na tim kritičnim mestima. Koliki je problem, govori činjenica da je u Marmaris došao pre nekoliko dana Erdogan. Polako se u toj regiji požari smiruju. I dalje traju u okolnim selima, ali ne u tolikoj razmeri”, naveo je Rebić.

Istakao je da za sada još uvek nema otkazivanja aranžmana od strane turista koji treba da dođu u Tursku.

“Sve teče normalno”, naveo je on ali kaže i da ovakvie požare u 50 godina nisu imali.

“Polako ali sigurno se u toj regiji požari smiruju, neki još uvek traju u nekim selima oko Marmarisa ali ne u toj količini u kojoj su bili zastupljeni”, tvrdi Rebić.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More