U Kanadi prevremeni izbori: Premijer Džastin Trido nema značajniju opoziciju

Foto: Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Preš via AP
145

Kanadski premijer Džastin Trido suočen je s neobičnim izazovom dok se priprema da raspiše prevremene izbore, jer bez snažnog političkog suparnika Tridoovi glasovi mogli bi da se rasipaju što bi ponovo dovelo do situacije u kojoj bi se formirala manjinska vlada.

Svakog dana se očekuje da će Trido (49) raspisati septembarske izbore i da će pritom koristiti argumente o oporavljenoj ekonomiji i pojačanoj kampanji vakcinacije kako bi pokušao da osvoji parlamentarnu većinu koju je izgubio 2019. godine, prenosi Rojters.

U protekle dve kampanje, Tridoovi levo orijentisani liberali upozoravali su birače da bi pobeda opozicione Konzervativne stranke rezultirala smanjenjem potrošnje i neadekvatnom politikom klimatskih promena.

S obzirom da su ankete ovog puta pokazale da su liberali daleko ispred konzervativaca, slične taktike zastrašivanja mogle bi da budu neefikasne, što bi moglo značiti da će glasači sigurni u pobedu liberala glasati za Nove demokrate (NDP) ili za Zelene.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More