SAD najavljuju vakcinaciju kao uslov za strane putnike

Foto: Tanjug/ oris Roessler/dpa
380

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je prve korake ka donošenju mere da svi strani posetioci SAD moraju da budu vakcinisani protiv korona virusa.

Jedan neimenovani zvaničnik Bele kuće rekao je AP-u da bi ovaj uslov bio deo postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD, za šta nije određen vremenski okvir, ali se očekuje da će svi oni, uz neke ograničene izuzetke, morati da se vakcinišu protiv kovid-19.

Bajdenova administracija zadržala je ograničenja koja su ozbiljno ograničila mogućnost dolaska u SAD, navodeći kao razlog širenje delta varijante virusa.

Prema postojećim pravilima, nedržavljanima SAD koji su u prethodnih 14 dana bili u Kini, evropskom šengenskom prostoru, Velikoj Britaniji, Irskoj, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji zabranjen je ulazak u zemlju.

Svi putnici u SAD, bez obzira na status vakcinacije, takođe moraju da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid-19 koji nije stariji od tri dana od trenutka dolaska u zemlju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More