Oproštaj od Miroslava Lazanskog: “Imao je dečačku ljubav prema životu, kada je njegova kolumna kasnila, čitaoci su zvali da se žale” (FOTO)

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
147

Porodica, prijatelji i kolege opraštaju se danas od Miroslava Lazanskog koji je iznenada preminuo u sredu u 71. godini života.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, koji je preminuo u sredu, biće sahranjen danas u 13 časova na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Komemoracija je održana u Ministarstvu spoljnih poslova.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Novinarka Ljiljana Smajlović potresnim rečima se orpostila od svog kolege: Novinar koga je narod voleo. Čitaoci su osećali da on radi za njih i bio je dobri duh redakcije. Bio je zvezda našeg vremena. Jednom kad je njegova kolumna kasnila, čitaoci su zvali da se žale – rekla je ona.

Odlazak Miroslava Lazanskog je odlazak jedne od poslednjih velikih jugoslovenskih legendi, kaže novinarka Ljiljana Smajlović i dodaje da je Lazanski bio Jugosloven svim srcem, kao što je i Srbiju voleo svim srcem.

Lazanski je preminuo na godišnjicu “Oluje”, ovako je govorio o hrvatskoj akciji: Bal vampira!

“On je bio saradnik kakvog ste samo mogli poželeti, ne samo zato što je poznavao oblast kojom se bavio možda bolje od nekih koji su komandovali tom oblašću i što je imao izvanredne izvore i kontakte koje je stekao u decenijama kada više nema novinara koji su imali pristup izvorima i mestima na kojima je bio Lazanski”, rekla je Smajlović za Tanjug.

Kako je dodala, Lazanski nije pripadao “belom usijanju” koje je zahvatilo novinarstvo poslednjih decenija.

Navela je da Lazanski nije bio čovek resantimana, revanšizma i ličnih obračuna, kao i da se nikada nije koristio ad hominem argumentima, već samo poznavanjem oblasti i svojim razumevanjem geopolitičke situacije.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“Mislim da su mu teško padali neki ispod pojasa udarci koje je primao, ali on se prema ljudima nije određivao u odnosu na to koje su političke orijentacije. Bio je veoma kolegijalan, spreman da pomogne svakom mladom kolegi”, rekla je Smajlović.

Dodala je da je Lazanski imao “dečačku ljubav prema životu”, da je voleo da živi i radi ono što je radio, te da je živeo ono u šta je verovao i voleo.

Lazanski je o porodici i supruzi Tamari retko govorio. Kao kruna njihove ljubavi 1990. godine rodio se sin Aleksandar.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Lazanski, iako je retko govorio u porodici, jednom prilikom kada su ga mediji pitali gde i s kim će dočekati 2020. godinu, odgovorio je sledeće:

– Čekam da mi familija dođe ovde. Sin Aleksandar radi u Beogradu, žena Tamara isto ima neke svoje poslove tamo, ali verujem da će doći. Svi kažu da je Moskva najbolji grad na svetu za doček Nove godine. Inače, fascinira me kako ste ga izgradili. Čisto je, uredno, neverovatno- odgovorio je Lazanski

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More